Despre autor

Ce as putea spune despre mine? In linii mari, imi place ceea ce fac si pun suflet. Plus imaginatie. Multa.
Am terminat Automatica, UPB, prin ’99, apoi in 2006 am absolvit cursurile de reconversie profesionala de vreun an jumate ale UTCB, Geodezie si Cadastru, in Tei. Dupa care m-am si autorizat.
Pentru a fi ontopic, cam de prin ’98 am luat ceva mai serios legatura cu CAD-urile, fara sa uit de batranii AutoCAD 10, 12, 13, atunci cand clickaiam butonul din mijloc al mouse-ului pentru activarea modurilor OSNAP. Apoi am facut cunostinta cu Microstation (pe UNIX/Solaris de la Sun, pentru o scurta perioada de timp, apoi pe platformele Microsoft)
De abia prin 2000 am prins magnifica platforma GIS (pe atunci) numita Geomedia, in care puteam edita si completa atributele fiecarui element inserat in harta. Pana la acel moment, doar in AutoCAD Map 2000 puteam face conexiune la un ODBC in care completam atribute. Nu pot uita nici acum ca la Geomedia 2.0 nu aveam nici macar un nivel de “undo”. Daca stricai, refaceai. Pe barba ta. Si parca era facut in ciuda. Pentru profesionisti. Pe cand word, excel, aveau undo inca de pe vremea in care lucram pe Windows for Workgroups 3.11.
Ulterior s-a deschis portita pentru ArcView 3.2. “Mistooo”, am zis, asta e viitorul. Si usor usor, am alternat Geomedia cu ArcGIS (la versiuni din ce in ce mai bune), apoi am descoperit si alti oameni, alte tari, mapand de zor, automatizand operatiile, facand tot felul de proiecte mai mult sau mai putin interesante. Am incercat, desigur si open source (QGIS, SAGA GIS, gvSIG).
In prezent fac cam ceea ce am invatat dar inca descopar lucruri. Descopar, inovez, automatizez, aplic, instruiesc. Pe cat posibil.
Daca doreste cineva mai multe informatii asupra portofoliului meu de proiecte, ma poate contacta la: mihaic99@yahoo.com. Sau pe Facebook (Mihai Cosmin). Sau LinkedIn. Oricum vad ca wordpress are o sectiune numita “Portfolio”, in care voi incerca sa adaug proiectele.